Handskar

Varför träna med handskar? 

  1. Den kanske viktigaste egenskapen är att skydda dina händer. Många träningsformer involverar trubbiga, hårda och slitsamma redskap. Detta resulterar ofta i blåsor, förhårdnad hud och valkar samt i värsta fall blodiga sår. Även vid en sport som cykling sliter handtagens gummi på handflatorna vid långa lopp.
  2. I många sporter är det viktigt att få ett så bra grepp som möjligt om redskapen, hindren eller vad det nu är man gör. Detta kan ofta förbättras med handskar. Handsvett kan kraftigt försämra ens grepp, till exempel vid styrketräning, crossfit och liknande träningsformer. Då är träningshandskar ett effektivt botemedel!
  3. Vid utomhusaktiviteter kan det under vissa perioder av året vara kallt, speciellt i ett land som Sverige. Då kan träningshandskarna ha samma funktion som ett par vanliga vantar, nämligen att hålla händerna varma. Detta gäller bland annat handskar till löpning och cykling.
  4. Vissa tycker bara att det är riktigt snyggt och stilrent med ett par handskar när man tränar. Ofta finns det också flera olika färger, mönster och varianter att köpa om man vill sticka ut lite extra. Till exempel rosa träningshandskar.

Tillagd i varukorgen