Foam Roller

Vad är en foam roller? En foam roller är inte särskilt svår att använda. Använd den för att öka din återhämtning mellan träningspass eller som en del av uppvärmningen innan träning eller bara för att det är skönt.En foam roller är ett fantastiskt redskap för att massera upp ömma och trötta muskler och för att bli av med smärtor och stelhet. 

Hur använder jag en foam roller? Rulla varje del av kroppen cirka 30–90 sekunder. Du känner att en muskel är ”färdigrullad” när spänningarna börjar släppa. Blir det ingen skillnad, fundera på om du i stället ska söka upp en sjukgymnast eller naprapat för att få hjälp att hitta roten till dina problem. Gå på de ömma punkterna först. När du rullar över muskeln, eller redan innan, känner du ofta en punkt som är extra öm, troligen en muskelknuta. Du behöver börja med att få den att släppa efter innan du rullar hela muskeln.

Gör så här: Placera rullen under den punkt som gör extra ont och lägg kroppsvikten på rullen. Andas, försök slappna av och stanna kvar på punkten till du känner att spänningen släpper, då rullar du hela muskeln.

Tillagd i varukorgen