FAQ - FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Varför köpa en Elite batterimaskin?

Om du inte har tillgång till el är Lobster Elite ett perfekt val. Elite är den enda batteribollmaskinen som lever upp till dina förväntningar på hållbarhet. Varje ögonblick du spenderar med maskinen kommer att förbättra din fitness. det kommer att utveckla din övergripande kondition, stärka ditt fotarbete och förbättra din hälsa avsevärt. Du får tid i ditt liv medan du tar ditt spel till aldrig tidigare sett nivåer.

Elite standardbatteri ger spelaren 4-8 timmars bantid, medan det ergonomiskt designade handtaget och de överdimensionerade hjulen möjliggör enkel transport med en full bollkorg över alla ytor, till och med trappsteg. Elite´s 80 km/h grundslag, full random svängning i hörn-till-hörn, oöverträffad, skyhöga lobbar och tung toppspinn och backspin kommer att testa allt från mycket bra spelare till nybörjare.

Vad är random horisontell oscillation?

Detta är en motoriserad rörelse som gör att maskinen kan rotera horisontellt fram och tillbaka, vilket gör att maskinen kan skjuta ut  bollar till forehand-, backhand- och mittlägen i ett slumpmässigt mönster. Detta kallas också ofta för "svep" bland tennissamhället.

Vad är Triple-Oscillation?

Denna motoriserade rörelse återspeglar maskinens förmåga att tillhandahålla slumpmässig horisontell svängning och slumpmässig vertikal svängning i kombination eller samtidigt. Detta gör att maskinen kan skjuta ut bollar slumpmässigt genom hela spektrumet av singelbanan, från vänster till höger och kort till djup i ett slumpmässigt mönster.

Vad är 2-linjers oscillation?

Denna motoriserade rörelse är en annan form av horisontell svängning, men icke-slumpmässig. Maskinen svänger fram och tillbaka horisontellt och kastar en boll till forehandssidan följt av en boll till backhandssidan växelvis. Denna alternering av utskjutande av bollar kan väljas i olika bredd som bestämmer mängden fotarbete som krävs för att returnera varje alternerande skott.

Vad är helt slumpmässigt läge?

Detta driftsätt möjliggör alla komponenter; bolläge, bollhastighet, bollspinn och bollmatningshastighet för att väljas slumpmässigt av den datoriserade programvaran i maskinen. Detta är den ultimata formen av spelar- eller matchsimulering eftersom varje boll som skjuts ut av maskinen kommer att vara till en annan plats, med olika bollhastigheter, bollspinn och med en annan matningshastighet också.

Vad är förprogrammerade drills?

En drill på tennisbanan, även kallad ett sekventiellt mönster, är en serie bollar till en specifik plats med specifika bollhastigheter och bollspinnsinställningar. Dessa drills är utformade för att simulera antingen en specifik spelarstil eller för att öva vissa aspekter av spelet som banstrategi och banplacering.

Vad är anpassade tennisbana-drills?

Detta hänvisar till bollmaskiner som låter dig programmera och lagra i maskinen, dina egna anpassade tennisbana-drills eller sekventiella bollmönster. Du kan välja den specifika bollplaceringen, bollhastigheten, bollspinnet och bollmatningshastigheten för varje boll inom den anpassade tennisbana-drill som skapats.

Kan maskinerna skjuta ut bollar för volley och lobbar eller bara grundslag?

Alla modellmaskiner är utrustade med en höjd- eller banjustering så att spelaren eller användaren kan justera höjden över nätet de önskar. Alla modeller av maskiner lyfter upp till 50-60 grader för dramatiska overhead-lobbar.

Jag funderar på att köpa en Elite Bollmaskin. Vad är skillnaderna, och har du ett jämförelsediagram för tennisbollmaskiner?

SeJämförelse mellan olika Lobster bollmaskiner

Vilken batteriladdare kommer maskinerna med?

Elite Liberty, Elite One, Elite Two, Elite Three, Elite Grand Four, och Elite Grand Five Le modellerna levereras alla med en Fast Charger.

Kommer min maskin med en fjärrkontroll?

Ingen av modellerna har en fjärrkontroll. Fjärrkontroller finns dock att köpa som valfritt tillbehör. Du behöver inte en fjärrkontroll för att använda maskinen.

Vilken fjärrkontroll är kompatibel med min maskin?

  • Lobster 2-Funktioner Fjärrkontroll inkl. mottagare till Elite Liberty, Elite One, Elite Two, Elite Three
  • Lobster Elite10 fjärrkontroll kan bara köpas tillsammans med en ny Elite Three eller Elite Two bollmaskin
  • Lobster Grand 20-Funktioner Fjärrkontroll till din Lobster Elite Grand Four/Elite Grand Five LE/Club/Club 2
  • Android Fjärrkontroll till Lobster Bollmaskin, kan användas till Elite Grand eller Club serie tennisbollmaskin
  • Apple Fjärrkontroll till Lobster Bollmaskin, Mottagare för styrning av Lobster Elite Two och Elite Three via Apple

Vad kommer min maskin med?

Varje Elite- och Elite Grand bollmaskin levereras med ett bollkärl, batteriladdare och en digital manual som finns på samma sida som produkten.

Kan maskinen enkelt passa i min bil?

Våra Elite- och Elite Grand bollmaskiner är bärbara. De kommer att passa i nästan alla bagageutrymmen.

Hur länge går maskinen på en enda batteriladdning?

Beroende på modellmaskinen och storleken på det interna batteriet kan du förvänta dig att maskinen kör 3-6 timmar beroende på inställningar för modell och prestanda.

Hur länge räcker batteriet tills det behöver bytas ut?

I allmänhet kommer de flesta spelare att uppleva cirka 3-4 års batteritid innan det behöver bytas. Lobster Sports rekommenderar att batteriet laddas helt efter varje träningspass. Under lågsäsong eller när maskinen inte används under en längre tid rekommenderar vi att batteriet laddas en gång i månaden för att hålla det friskt.

Hur lång tid tar det att ladda batteriet?

Beroende på vilket batteri som finns i din maskin, mängden laddning i batteriet vid uppladdningen och vilken batteriladdare du använder kan du förvänta dig allt från så snabbt som 2-3 timmar och så länge som 16 -18 timmar.

Vad gäller angående garanti?

Warranty when purchasing a Lobster ball machine:

Ball Machines: 2 years (not including battery & server wheels)

Battery & Server Wheels: 6 months

Accessories (Tillbehör på svenska): 1 year

Parts (purchased separately): 6 months

Lobster Fast Charger, Garanti = 1 år. 

Hur bör man underhålla sin bollmaskin?

Lobster föreslår att man rengör under skalet 2 gånger per år. I länken så visar dem hur man tar bort skruvarna och sedan försiktigt lyfter av locket. OBS! Tänk på att kablarna sitter fast i locket, så lyft locket försiktigt. 

https://www.youtube.com/watch?v=ETSEuE0CJl8

Vilken typ av tennisbollar kan jag använda till min Lobster Bollmaskin?

Spelaren kan välja vilken typ av ITF-godkänd tennisboll som helst. Maskinerna är inte utformade för att fungera med någon specifik typ, märke eller modelltennisboll. Trycklösa tennisbollar har en längre livslängd än gasbollar, men båda sorterna fungerar lika bra i Lobster Bollmaskiner. För barn kan både orange och gröna prickbollar användas i maskinerna, men inte röda prickbollar, eftersom de är överdimensionerade och inte passar in i maskinerna. Skumbollar fungerar inte heller i bollmaskinerna. 

Se förslag på bollar. 

Tillagd i varukorgen